Månedens Melodi: Maj 2002

En kæde af evige bånd

Månedens melodi er en gammel traver med flere navne, bl.a. Skælskør Valsen, Kanelvalsen og En kæde af evige bånd. 

Jeg har brugt den i mange sammenhænge og det er en meget livskraftig tekst og melodi. Folk elsker at synge med på den. 

Jeg husker især i ’93, vi skulle have en ny skoleinspektør ( Søren Valbak ) og alle de høje herrer sad bænket til fællessang. Skolens ledelse havde ønsket at "En kæde af evige bånd" skulle synges. En kollega ( Kirsten Jørgensen ) og jeg havde aftalt at spille den i F–dur som den står på bladet, men da jeg normalt spiller den i G–dur gjorde jeg det selvfølgelig også denne dag. Vi gjorde, hvad vi kunne i første vers, for at få det til at lyde godt, men blev hurtigt enige om, at fortsætte resten af melodien i samme toneart.

Tilbage til melodien:

Det er en af de melodier, jeg ikke laver ret meget ved. Den taler for sig selv. Dog er der to basgange jeg godt vil sætte på, - nemlig i første og anden takt i 2. linie: F(3) G(2) A(3) | Bb(4) b(3) b(3)

samt en lidt mere hidsig, der går i 16-dele, - den sætter jeg ind i sidste takt i 3. linie: C(3) D(2) C(3) Bb(5) A(4) G(2)| F(4) f(3) f(3) 

Pas på den, den går hurtigt. Øv den meget langsomt og vent med at sætte den ind i melodien, til den er helt automatiseret. Kan du lave et lille ritardando i den ( ned i tempo ) er det helt perfekt.

Der findes også en udgave, hvor man spiller en synkope i takt 2 i anden og fjerde linie.  Altså: sekstendedel, punkteret ottendedel og ottendedel.

 Find nogle gode venner og syng den med dem.

 God fornøjelse

 Jørgen

Musik & Noder

• Gem musikeksempel

• Node

Hvis din browser starter musikken når du klikker på "Gem musikeksempel" -
så klik i stedet med højre musetaste oveni teksten - og vælg "Gem destination som...".

• Udskriv denne side